Så lyckas du på online auktion

Hitta din strategi!

Att lyckas på online-auktioner innebär att få det vinnande budet på de föremål du är intresserad av till ett pris som du anser vara rimligt. Och helst vill man ju inte bara lyckas en gång, man vill ju fortsätta handla och vinna budgivningar som är relevanta, eller hur!

Om du är intresserade av Auktioner i Skåne så hittar du en pålitlig aktör här.

Höörs Auktionshall i Skåne skapar förutsättningar för bra onlineauktioner. De har drygt 50 års erfarenhet av antikviteter, auktioner, värderingar och arbete i pantbank.

Här är några tips för att öka dina chanser att lyckas på online-auktion!

1. Utforska marknaden och gör en research: Forska om objekten du är intresserad av, deras värde och popularitet på marknaden. Läs igenom beskrivningar och studera bilder noggrant. Detta hjälper dig att skapa en uppfattning om objektets värde och fastställa din maximala budgräns.

2. Läs objektsbeskrivningen noga: Läs igenom objektsbeskrivningen och bilderna noggrant. Se till att du har en tydlig förståelse för objektets skick, eventuella defekter och andra detaljer som kan vara viktiga för dig. Var särskilt försiktig med objekt som saknar tillräcklig information eller där bilderna är bristfälliga. Vi på Höörs Auktionshall är alltid mycket nog hur vi lägger upp och informerar om de objekt vi lägger ut till försäljning.

3. Sätt en realistisk budget: Innan du deltar i auktionen, sätt en budget för dig själv och håll dig till den. Var realistisk med vad du är villig att betala för objektet och låt inte budgivningens spänning få dig att överskrida din budget.

4. Var strategisk med budgivningen: Ofta är det smart att inleda med ett bud som är lågt. Var försiktig med att starta budgivningen för tidigt, eftersom det kan ge andra budgivare chansen att övertrumfa dig. Istället, vänta tills slutet av auktionen eller när det är mindre än en minut kvar och lägg ditt bud då.

5. Håll koll på auktionen: Följ auktionen noggrant och se till att du är uppmärksam på vad som sker och hur olika budgivningar utvecklar sig, kanske t.om. budstrider. Håll koll på auktionens tid och stängningstidpunkten för att vara redo att agera vid rätt tidpunkt.

6. Var aktiv och närvarande: Om möjligt, var aktiv och närvarande vid auktionens slut. Detta ger dig möjlighet att snabbt lägga ytterligare bud om det behövs och öka dina chanser att vara den högsta budgivaren.

 

7. Använd ett snabt och effektivt budgivningsverktyg: T.ex. Auctionet erbjuder automatiska budgivningsverktyg som tillåter dig att sätta ett maximalt bud och systemet kommer att bjuda åt dig automatiskt och strategiskt tills ditt maximala bud är uppnått. Detta kan hjälpa dig att hålla dig konkurrenskraftig i budgivningen utan att behöva vara online hela tiden.

8. Var beredd på att förlora: Kom ihåg att på auktioner är det möjligt att förlora objektet till en annan budgivare. Ha en realistisk inställning och var beredd på att det inte alltid går din väg. Det finns alltid fler auktioner och fler objekt att delta i.

Så lyckas du på auktion

Genom att vara strategisk, väl förberedd, ha en budget och vara aktiv kan du öka dina chanser att lyckas på online-auktioner och få de objekt du är intresserad av till ett pris som du anser vara rimligt.