Bo med livskvalitet

Fokus på livskvalitet har ökat

Livskvaliteten är komplex och påverkas av den fysiska hälsan, psykiskt välmående, självständighet, sociala relationer samt den omgärdande fysiska miljön såsom ditt boende.

Här lägger vi fokus på hur boendet påverkar hela dig och din livskvalitet.

Ta hand om dig!

Hitta nya hobbies, lär dig att leva i nuet och träna dagligen!
Termen livskvalitet introducerades först på 1960-talet. Termen användes ursprungligen av ekonomer för att beskriva inkomstens inverkan på livstillfredsställelse och välbefinnande. Senare fann forskare att termen var mer användbar än ”livstillfredsställelse”.

Förutom din mentala hälsa stärker träning dina ben och muskler som förenklar dig att utföra dina dagliga ärenden.

Hantera stress

Även om det är svårt att undvika stress nuförtiden är det definitivt möjligt att hantera den. Det är väldigt viktigt att lära sig hantera stress på ett smart och effektivt sätt. Att försöka undvika situationer som orsakar stress. Om din stress är ohanterlig, skriv ner orsakerna till stress samt vilka åtgärder du kan vidta för att förbättra din reaktion, ditt humör och till och med din situation?

Ät bra

Det här kan låta enkelt, men det är det inte. Många av oss har en kost som inte passar vår kropp och dess behov. Vår kropp behöver näringsämnen, vitaminer och proteiner. En balanserad kost hjälper vår kropp att fungera korrekt. Detta är särskilt viktigt för personer som arbetar eller har ett fullspäckat schema. Om du inte äter bra kommer din kropp inte att fungera ordentligt och du kommer att känna dig trött och trög. För att upprätthålla en hälsosam livsstil, se till att du äter bra och var försiktig med vad du äter.

Sov gott

Det här kan tyckas vara det vanligaste rådet, men tro mig, de flesta människor följer inte grundregeln för sitt övergripande välbefinnande. Vår kropp behöver ordentlig sömn och vila för att läka och förnya energi för att fungera korrekt. Denna läkning är avgörande för fysisk och mental aktivitet under hela dagen. Tillräcklig sömn reglerar de hormoner som är direkt relaterade till vårt humör och våra känslor. Vanligtvis när du känner en irriterad eller känslomässig obalans är chansen stor att din kropp saknar tillräckligt med sömn. En vuxen kropp behöver nästan 6 till 7 timmars sömn per dag och ännu mer om du tränar. Så se till att få tillräckligt med sömn.